14 şoferi rămaşi fără permise din cauza nerespectării regulilor privind viteza şi prioritatea

0
86


Poliţiştii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău au desfăşurat vineri acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie.

Acţiunile i-au vizat, în principal, pe şoferii tentaţi să apese mult prea mult pedala de acceleraţie, dar şi pe conducătorii auto care nu se conformează regulilor privind prioritatea pietonală.

Pe linie de viteză, au fost aplicate 82 de sancţiuni contravenţionale şi au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere. De asemenea, echipajele care au acţionat pe raza municipiilor Buzău şi Râmnicu Sărat au reţinut permisele altor 5 conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor angajaţi regulamentar în traversare.

Tot în municipiul Buzău, au mai fost sancţionaţi contravenţional 14 şoferi care şi-au parcat maşinile neregulamentar, pe Bulevardul Gării.
În total, în ziua de 16 noiembrie, poliţiştii au aplicat 234 de sancţiuni ca urmare a neregulilor comise în trafic de către 150 de conducători auto, 39 de pietoni, 5 căruţaşi şi doi biciclişti.

Poliţiştii rutieri au întocmit şi trei dosare penale, într-unul dintre cazuri fiind cercetat un adolescent în vârstă de 17 ani, depistat în timp ce conducea un autoturism pe strada Dorobanţi din municipiul Buzău, iar în celelalte două un bucureştean de 35 de ani şi un şofer de 39 de ani, din Iaşi, care au condus autovehicule pe drumurile publice, deşi le fusese suspendată exercitarea acestui drept.