165 de buzoieni infectați cu COVID-19 nu au loc în spitale

0

Un număr de 165 de buzoieni infectați cu COVID-19 se află în izolare la domiciliu. Unitățile medicale din județ desemnate să trateze acest tip de pacienți au toate paturile ocupate. Potrivit datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, la Buzău au mai fost depistate 20 de persoane infectate cu noul coronavirus. Tei dintre pacienți au fost testați și diagnosticați într-un laborator de analize privat, iar doi în centrele din alte județe. Pacienții nou confirmați au între 9 și 80 de ani. Printre acești buzoieni infectați cu COVID-19 se află o asistentă de la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean și un bătrân de la azilul Alexandru Marghiloman. Cu aceste noi cazuri, focarul din ATI ajunge la 14 cazuri de bolnavi COVID-19, iar centrul pentru bătrâni la 36 de persoane infectate.

Un nou deces raportat astăzi

Din păcate, un buzoian în vârstă de numai 28 de ani a murit din cauza noului coronavirus. Tânărul a ajuns la Spitalul Județean cu probleme respiratorii, a fost confirmat cu SARS-CoV-2 și internat în unitate, dar starea sa nefavorabilă a condus la deces.

În prezent, situația la nivelul județului Buzău se prezintă astfel: 2.097 de buzoieni infectați cu COVID-19, din care 1.435 vindecați. De la începutul pandemiei și până astăzi s-au înregistrat 71 de decese în rândul buzoienilor din cauza noului coronavirus. De asemenea, 418 persoane sunt în continuare în carantină la domiciliu, iar 289 de persoane se află în izolare la domiciliu.

La Spitalul Județean se face tratament cu plasmă hiperimună

După patru luni de la prima recoltare realizată de Centrul de Transfuzii Sanguine Buzău, tratamentul cu plasmă hiperimună se poate face şi în Spitalul Judeţean din municipiul Buzău. Unitatea medicală a primit în 6 august acordul Ministerului Sănătăţii pentru a putea face tranfuzii cu plasmă hiperimună recoltată de la pacienţii care s-au vindecat de infecţia cu SARS-CoV-2. Spitalul beneficiază de două secţii exterioare, cu aproximativ o sută de paturi, transformate în spaţii destinate pacienţilor COVID-19.

Până în acest moment, doar un singur pacient internat la ATI, în Spitalul Judeţean Buzău, a beneficiat de transfuzie cu plasmă hiperimună. Din totalul celor 1.402 buzoieni infectați cu COVID-19 și vindecați de la începutul pandemiei, doar 6 au acceptat să doneze plasmă.

Câți bolnavi mai sunt în țară

Până astăzi, 25 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 80.390 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus. 35.816 pacienți au fost declarați vindecați și 9.593 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.

În urma testelor efectuate la nivel național, în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 1.060 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. Deși numărul cazurilor rămâne ridicat, premierul a declarat ieri că pot urma noi măsuri de relaxare. În funcție de anumite condiții, restaurantele s-ar putea redeschide de la 1 septembrie.