2013 rămâne un an dificil pentru bugetari: nu primesc tichete de masă, gratuități pentru transport sau tichete cadou, iar angajările rămân blocate

0
93


Bugetarii nu vor primii, după cum sperau, nici în 2013 tichete de masă, tichete-cadou sau de vacanţă, deoarece Guvernul va sista în continuare plata unor indemnizaţii lunare reparatorii pentru o categorie de revoluţionari, va limita gratuităţile la transportul feroviar şi va păstra îngheţate angajările în sistemul public.

Potrivit unui proiect al Ministerului Finanțelor, categoriile de plăţi şi facilităţi nu vor fi acordate nici anul viitor, după modelul aplicat în ultimii ani de fostele guverne. Astfel, instituţiile şi auto­rităţile publice centrale şi locale, indiferent de sistemul de fi­nan­ţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii înfiinţate pe lângă instituţiile publice, cu excepţia instituţiilor finanţate integral din venituri proprii, nu vor acorda nici anul viitor tichete de masă pentru angajaţi. De asemenea, în bugetele acestor instituţii nu vor fi prevăzute sume pentru acordarea de tichete-cadou şi tichete de vacanţă.

Și de parcă nu ar fi de ajuns, Guvernul va limita şi anul viitor reducerile de tarife sau, după caz, gratuităţile la transportul feroviar în limita a 3 călătorii dus-întors sau 6 călătorii simple, conform OG 112/1999 privind călătoriile gratuite în interes de serviciu şi în interes personal pe căile ferate române, şi va îngheţa în continuare anga­jările în sistemul public.