Benzina se ieftinește din nou

0


Liderul pieței locale de distribuție a carburanților, OMV Petrom, va ieftini din nou benzina și motorina, aceasta fiind cea de-a cincea ieftinire consecutivă în ultimele două săptămâni şi jumătate. Astfel, prețul benzinei se va reduce cu patru bani pe litru şi cu doi bani pe litru preţurile la motorinele vândute în staţiile proprii de distribuţie. După reducere, preţurile la stație vor fi de 5,88 lei la Benzina Standard  și 6,3 lei la benzina Extra costă. Motorina standard va avea un preţ de 6,04 lei pe litru, iar motorina extra va costa 6,27 lei pe litru. Preţurile Petrom diferă de la staţie la staţie, în limita unei variaţii procentuale de 5%.

Este a cincea reducere de preţ consecutivă operată de Petrom, din 26 februarie, după  o perioadă de scumpiri. De atunci şi până acum, benzina s-a ieftinit cu 23 de bani, iar motorina cu 17 bani.

OMV Petrom este cea mai mare companie de pe piaţa de distribuţie a carburanţilor, cu o reţea de circa 550 de staţii, fiind urmată de Rompetrol şi Lukoil. Companiile petroliere ajustează preţurile la carburanţi în funcţie de cotaţiile la ţiţei şi la produsele petroliere pentru zona lor de referinţă, dar şi de condiţiile de pe piaţa locală.