Birourile electorale de circumscripție validează astăzi candidații pentru primării

0

Birourile electorale de circumscripție vor constata astăzi, 24 august, rămânerea definitivă a candidaturilor pentru alegerile locale din data de 27 septembrie. Potrivit calendarului anunțat de Autoritatea Electorală Permanentă, birourile electorale de circumscripţie vor încheia un proces-verbal prin care se va constata rămânerea definitivă a candidaturilor. Prefecții județelor din țară urmează să primească semnele electorale pentru imprimarea lor pe buletinul de vot. Tot astăzi cel târziu, partidele politice, alianțele politice și alianțele electorale, candidații independenți, precum și organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale trebuie să solicite timpi de antenă pentru campania electorală.

În această săptămână, urmează să fie aprobat, după cum a anunţat deja premierul Ludovic Orban, ordinul comun al Ministerului Sănătăţii, Ministerului Afacerilor Interne şi Autorităţii Electorale Permanente cu privire la regulile de protecţie sanitară care vor fi aplicate pe perioada campaniei electorale şi respectiv pe perioada exercitării dreptului de vot la alegerile locale.

Campania electorală începe vineri, 28 august, şi se va încheia pe data de 26 septembrie, la ora 7.00.

24 august – rămânerea definitivă a candidaturilor;

22 septembrie – tipărirea buletinelor de vot;

22 septembrie – desemnarea președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare și a locțiitorilor acestora, prin tragere la sorți computerizată;

26 septembrie, ora 7:00 – încheierea campaniei electorale;

27 septembrie, ora 7:00 – începerea votării;

27 septembrie, ora 21:00 – încheierea votării.