Black Friday, organizată pe 23 noiembrie

0


Black Friday sau Vinerea Neagră, zi ce marchează deschiderea sezonului de reduceri, va fi organizată în data de 23 noiembrie. Astfel, în această zi, vor putea fi cumpărate electronice, electrocasnice şi nu numai, la preţuri reduse. Sărbătoarea, care se organizează în prima vineri după Ziua Recunoştinţei şi marchează debutul cumpărăturilor de Crăciun în SUA, a fost preluat anul trecut şi de retaileri români, mulţi dintre aceştia, precum PC Garage, eMAG, Flanco, au oferit clienţilor discount-uri valorice cuprinse între 10 şi 80 la sută la toate categoriile de produse.

În acest an, retailerii se aşteaptă la mult mai mulţi cumpărători, acesta fiind, de altfel, cel mai interesant fenomen de cumpărături petrecut vreodată în România.

Anul trecut, în ţara noastră, televizoarele (27 la sută), notebook-urile (16 la sută) şi maşinile de spălat rufe (10 la sută)  au fost cele mai cerute produse în Black Friday, reprezentând peste 55 la sută din totalul vânzărilor.

Denumirea Black Friday provine din Philadelphia, unde era folosită pentru a descrie traficul extrem de dificil creat după Ziua Recunoştinţei. În prezent, termenul are conotaţii economice întrucât în această perioadă retailerii se aşteaptă să intre “pe negru”, adică să aibă profit, în comparaţie cu “pe roşu”, adică pierderi.