Buzoienii, îndrumați să opteze pentru facturi electronice la RER

0
RER SUD

RER SUD, operatorul de salubritate din Buzău, le recomandă cetățenilor să opteze pentru serviciul de fatură electronică și plată online. Este binecunoscut faptul că pentru tipărirea facturilor pe hârtie sunt tăiați foarte mulți copaci și consumate resurse energetice semnificative, iar RER SUD intenționează să reducă impactul generării deșeurilor de hârtie asupra mediului înconjurător.

“Modul în care alegem să ne plătim facturile la utilități cu siguranță influențează calitatea mediului în care trăim. La o prima vedere pare că nu ar avea nicio legătură una cu altă, dar dacă suntem puțin atenți putem obseva legătură dintre facturile tipărite pe hârtie, copacii tăiați din care se face celuloză ca materie de baza pentru hârtie și depozitarea deșeurilor de hârtie generate de fiecare dintre noi. Așadar orice hârtie folosită înseamnă resurse naturale consumate, energie consumată și în cele din urmă, în cele mai multe cazuri, poluarea mediului prin aruncarea deșeurilor de hârtie în locuri neamenajate special sau amestecate cu alte tipuri de deșeuri. Încurajăm buzoienii să-și achite facturile online și să opteze pentru factură electronică. În acest mod economisesc timp și nu există riscul să piardă factură.  Mai mult decât atât, comunicarea virtuală în ceea ce privește sistemul de facturare și plata este cel mai eficient și cel mai rapid. Am creat pentru buzoieni un sistem ce oferă posibilitatea de emitere a facturilor electronic și de plata a acestora online, prin crearea unui cont pe site-ul nostru, unde pot avea acces oricând la istoricul facturilor, al plăților și unde pot înregistra și plăti. Pentru a actualiza baza de date și pentru a primi acordul emiterii facturilor electronic, am demarat o acțiune pe teren pe care am cumulat-o și cu una de inventariere a seriilor pubelelor. În acest fel vrem să verificăm starea recipientelor pentru a lua măsuri acolo unde situația o impune”, precizează Denisa Hâncu, specialist în Relații Publice, RER SUD SA.

Fiecare buzoian va fi vizitat de reprezentanții RER SUD

Preocuparea companiei de salubritate pentru menținerea orașului curat este cunoscută de ani buni, de când a fost începută o amplă campanie de promovare și de implementare a unui sistem de colectare separată a deșeurilor. Însă, puțini faptul că întreagă politică a RER SUD are în vedere protejarea mediului înconjurător și chiar și activitatea internă are în vedere diminuarea impactului asupra mediului. Dat fiind numărul mare de buzoieni care dețin contract cu firma de salubritate, RER SUD generează și o cantitate semnificativă de hârtie că urmare a tipăririi facturilor emise către clienți. După ce sunt achitate, majoritatea ajung la coșul de gunoi, în cel mai bun caz în sacul gaben și întră în circuitul pentru reciclarea lor sau într-un caz nefericit sunt aruncate amestecat cu alte tipuri de deșeuri, fapt ce conduce la diminuarea șanselor de recuperare și reciclare.

În acest sens, RER SUD a luat măsuri de câțiva ani și oferă buzoienilor posibilitatea de a primi factură pe mail și de a o achita online, reducând astfel impactul generării deșeurilor de hârtie asupra mediului. Deși acest sistem este activ de ceva ani, un număr redus de buzoieni aleg varianta economa și benefică de a primi factura în varianta electronică și de a o plăti folosindu-se de tehnologia modernă. RER SUD a luat decizia de a bate la ușa fiecărui buzoian pentru a actualiza baza de date și pentru a le explică beneficiile facturii online. Acesată acțiune este una de durata, interacțiunea cu oamenii necesitând timp pentru o corectă informare și ulterior pentru acordul acestor de a participa la  demersul acestora de a reduce consumul de hârtie. Orice factură tipărită în minus, înseamnă copaci salvați și oxigen mai mult pentru plămânii noștri.