Buzăul, sub cod portocaliu de ninsoare și viscol

0


Din această seară, de la orele 20.00, județul Buzău intră sub cod galben de vreme rea. Sunt așteptate intensificări ale vântului și ninsori viscolite până la orele 04.00.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o avertizare COD PORTOCALIU de ninsoare pentru Buzău  şi mai multe judeţe din ţară, valabilă marţi, între orele 04.00 şi 14.00. Este vorba despre Municipiul Bucureşti şi judeţele Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova, Olt, Teleorman, Giurgiu şi Ilfov, care  intră sub incidenţa codului portocaliu pentru viscol şi ninsoare de mâine, în intervalul orar 4.00-14.00, dar apoi fenomenele extreme vor cuprinde judeţele Buzău, Vrancea, Galaţi. Vor fi două zile de iarnă, nu numai mâine şi mâine-noapte, ci şi miercuri va ninge toată ziua.

Codul portocaliu este reprezentat de fenomene meteorologice periculoase de intensitate mare (vânt, ploi abundente, descărcări electrice, grindină, caniculă, ger).

Județul nostru este pregătit să facă față avertizării de cod portocaliu de viscol și ninsori. Prefectul județului, Gabriel Baltă, a asigurat că au fost comitetele locale și societățile prestatoare de servicii pentru a acționa, fiind suficient material antiderapant și 38 de utilaje din totalul celor 65 utilizate pe perioada iernii la secția de Drumuri Naționale pregătite să intervină. În situația în care va fi necesar, există dispoziții ca circulația să fie întreruptă, la fel și cursurile școlilor.