Combinații interzise pe plăcuțele de înmatriculare

0


Atunci când vine vorba de alegerea plăcuţelor de înmatriculare pentru autovehicule, foarte multe persoane aleg combinaţii preferenţiale, de la prescurtări ale unui nume până la cuvinte considerate deosebite. Şi cum imaginaţia şi inventivitatea şoferilor nu are limite, poliţiştii au realizat un dicţionar care conţine peste 160 de combinaţii interzise.

HEL, RAY, GOD sau XXX, numerele cele mai vânate, vor fi interzise. Se începe cu combinaţiile considerate obscene şi se continuă cu cele blocate în urma solicitărilor de către diverse instituţii pentru uzul propriu, cum ar fi cele pentru Poliţia Română (POL), Camera Deputaţilor (DEP), Senat (SNT), Serviciul Român de Informaţii (SRI), Guvernul României (GUV). Al treilea caz de blocare este cel bazat pe refuzul repetat al cetăţeanului de a ridica un număr care îi este repartizat prin intermediul calculatorului, ca de exemplu BOT, BOU, BOY, GAI, JAF, WCC. Aceste refuzuri repetate sunt semnalate Direcţiei care după o analiză le include în dicţionarul de combinaţii blocate. În plus, este important de ştiut că nu se eliberează numere care încep cu litera I sau O, deoarece ele pot fi confundate cu 1 şi 0. De asemenea, sunt interzise şi combinaţiile III, OOO pentru a nu crea confuzii.

Cei care doresc un număr preferenţial trebuie să scoată din buzunar 85 de lei, în timp ce în varianta numărului ales aleatoriu, de calculatorul din baza Direcţiei Înmatriculări Permise, în acest caz şoferul fiind nevoit să scoată din buzunar doar 40 de lei.