Concert de senzație Nicu Alifantis, pe 3 noiembrie, la Buzău

0


În data de 3 noiembrie, buzoienii vor avea ocazia de a participa la un concert deosebit în Cafeneaua Artiștilor susținut de Nicu Alifantis. Fiind unul dintre cei mai îndrăgiți interpreți de folk din țară Nicu Alifantis, născut la Brăila din părinți greco-macedoneni, a studiat muzica în particular și a debutat scenic în 1973, până în anul 2002 acesta susținând 4.036 concerte. În anul 1999 a înființat fundația Nicu Alifantis, cu scopul de a promova proiecte artistice în care valoarea, forța și autenticitatea vor fi primordiale.

Emil Brumaru declara despre artistul de folk că Nicu Alifantis ne scrie cu sufletul pe cântecul vieții fiecăruia din noi cuvintele-i simple, afectuoase, dulci-amare, lăsându-ne destrămați o clipă, reînviindu-ne apoi, mai bucuroși, mai teferi, întru poezia-i caldă. În inima mea, toată blândețea-l simte poet de când lumea și-s fericit să o spun și altora. Și s-o repet până la îngeri!”

Buzoienii vor avea astfel ocazia să asculte piese foarte iubite, precum „Emoţie de toamnă”, „Ce bine că eşti”, „Umbra”,  „Ploaie în luna lui marte”, „După Melci” sau „Piaţa Romană numărul 9”.  Concertul este programat de la ora 22.00, preţul unui bilet fiind de 30 de lei.