Consiliul Concurenței aprobă: Urgent Cargus va fi preluată de fondul Mid Europa

0
urgent-cargus-mid-europa

Consiliul Concurenţei a autorizat tranzacţia prin care ME Partners Courier Investments SRL a preluat compania Urgent Cargus SA, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

“ME Partners Courier Investments SRL, companie înfiinţată în România în 2018, face parte din cadrul Grupului Mid Europa şi desfăşoară, în principal, activităţi de consultanţă pentru afaceri şi management. Urgent Cargus SA este o companie care activează în domeniul furnizării de servicii poștale și curierat expres din România. Analiza Consiliului Concurenţei a condus la concluzia că operaţiunea de concentrare economică nu pune problema unei afectări semnificative a concurenţei, în special prin crearea sau consolidarea unei poziţii dominante pe pieţele relevante sau pe segmente ale acestora”, menționează Consiliul Concurenței.

În 2015, fondul de investiţii Mid Europa a achiziționat furnizorul de servicii medicale Regina Maria, iar un an mai târziu a cumpărat lanțul de magazine Profi. Achiziția Urgent Cargus reprezintă cea de a treia investiție directă a Mid Europa Parters în România. Mid Europa Partners are sediul în Londra și este printre cei mai mari investitori privați din Europa Centrală și de Est, având active în administrare de aproximativ 5,1 miliarde de euro.

Urgent Cargus a apărut în urma fuziunii Urgent Curier și Cargus International în octombrie 2014. Compania operează o flotă de peste 2.600 de vehicule, având aproape 3.000 de angajați și colaboratori și o rețea națională de 72 de centre și depozite. În anul 2017, compania a avut o cifră de afaceri de 372,3 milioane lei și un profit net de 2,2 milioane lei, cu un provizion de 2 milioane lei. Urgent Cargus este al doilea mare jucător pe piața românească de curierat, după Fan Courier.