Deutsche Bank angajează 200 de persoane în Bucureşti

0

Deutsche Bank, companie ce oferă produse şi soluţii personalizate pentru segmentul corporate va angaja 200 de persoane pentru centrul de tehnologie deschis în luna ianuarie la Bucureşti. În prezent, compania a depăşit 300 de angajaţi, şi continuă expansiunea dorind să ajungă la 500 de salariaţi în 2016.

„Peste 100 de specialişti IT&C, din diferite sectoare IT, s-au alăturat companiei numai în ultimele patru luni. DB Global Technology îşi propune să îşi extindă echipa cu încă 200 de specialişti până în 2016, cu precădere în domenii precum quality assurance, software development, project management, IT architecture, functional/business analysis”, se arată într-un comunicat al Deutsche Bank.

Compania a anunţat totodată că va extinde sediul centrului cu 700 de metri pătraţi, de la 6.000 mp în prezent, spaţiul suplimentar presupunând realizarea a 70 de puncte de lucru. Centrul dezvoltă soluţii software pentru operaţiunile globale ale băncii şi reprezintă o platformă pentru ingineri software cu nivel înalt de pregătire.

Deutsche Bank este prezentă pe piaţa din România din anul 1998, oferind produse şi soluţii personalizate pentru Corporate, Investment şi Transaction Banking, pentru clienţi corporativi şi instituţionali, precum şi servicii de Private Wealth Management pentru clienţii persoane fizice. Aceasta este una dintre cele mai importante bănci germane, cu implicaţii în sectoarele energetic şi de transport din România.

Gigantul Deutsche Bank a primit în decembrie un acord de finanţare de 15 milioane euro din partea statului, ca parte a unui proiect de investiţii de 40 milioane euro. România este preferată pentru dezvoltarea de astfel de centre de outsourcing bancar datorită resurselor de personal calificat şi a abilităţilor în domeniul limbilor străine. De asemenea, nivelul încă redus al salariilor în comparaţie cu media europeană constituite un stimul pentru grupurile străine.