Domeniile Săhăteni estimează afaceri de 1,5 milioane de euro în acest an

0
96


Producătorul de vinuri Domeniile Săhăteni estimează că va încheia anul 2012 cu o cifră de afaceri de 1,5 milioane de euro şi un profit de 200.000 de euro, aproximativ 50% din afaceri reprezentând rezultatul vânzărilor la export. Potrivit dailybusiness.ro, compania exporta vinuri în China, Japonia, Taiwan, Belgia, Polonia, Germania, Danemarca, Luxemburg, Statele Unite, Canada şi Brazilia.
„Producţia de anul acesta a fost satisfăcătoare mai ales din punct de vedere calitativ. Deşi sub mediile unui an normal, am obţinut producţii mai bune decât anul precedent, creştere bazata în special pe intrarea pe rod a plantaţiilor noi. Astfel, am reuşit să procesăm 700 de tone de struguri”, a declarat oenologul Aurelia Vişinescu, iniţiatoare al proiectului Domeniile Săhăteni.

Până în prezent, investiţia a însemnat 5 milioane de euro, bani proveniţi atât din fonduri europene, cât şi din fonduri proprii, concretizată într-o cramă modernă şi existenţa pe piaţă a unei linii de vinuri formată din patru game diferite, respectiv Nomad, Artisan, Anima şi Karakter. În funcţie de gama de vinuri şi canalul de distribuţie, vinurile au preţuri între 19 lei şi 120 lei.

În următorii ani, compania intenţionează să se dezvolte, atât pe piaţa românească, cât şi prin lărgirea portofoliului de clienţi de pe piaţa internaţională, fiind vizate zone precum Rusia, SUA şi Europa.

Domeniile Săhăteni a fost lansat în anul 2003 de către Aurelia Vişinescu şi Steve Cacenco şi reuneşte plantaţii proprii în podgoria Dealul Mare şi o cramă ultramodernă de procesare, maturare şi îmbuteliere.