Dramaturgul Matei Vişniec, invitat special al Festivalului „Eugen Ionescu”

0


În acest week-end, buzoienii vor sărbători cea de-a patra ediţie a Festivalului de Teatru Bilingv „Eugen Ionescu” împreună cu celebrul dramaturg Matei Vişniec. În acest sens, în intervalul 16 – 18 noiembrie, în Sala Mare a Consiliului Judeţean, se va derula acest eveniment, organizat de către Centrul Cultural Francofon.

Ediţia din acest an a festivalului este dedicată dramaturgului Matei Vişniec. Competiţia este adresată elevilor cu vârsta cuprinsă între 11 şi 19 ani, prestaţia lor urmând a fi evaluată de un juriu format din profesori de limba franceză, respectiv limba română, precum şi actori.

În cadrul întregului eveniment vor fi prezentate şi două producţii după textele dramaturgului Vişniec,  respectiv „Angajare de clovn” în regia lui Mihai Lungeanu, interpretat sâmbătă, de la orele 18.00, şi „Frumoasa călătorie a urşilor Panda povestită de un saxofonist care avea o iubită la Frankfurt”, spectacol în regia Cătălinei Buzoianu, interpretat duminică, de la aceeaşi oră.

Duminică, de la orele 17.00, Matei Vişniec va susţine o conferinţă despre viaţa sa şi cărţile publicate.

Poetul şi dramaturgul român s-a născut pe 29 ianuarie 1956 la Rădăuţi, în prezent activând în Franţa. A fost membru fondator al Cenaclului de Luni şi printre cărţile publicate în România regăsim La noapte va ninge, Oraşul cu un singur locuitor, Cafeneaua Pas – Parol, Ţara lui Gufy, Vânzătorule, nu fi melc, Femeia ţintă şi cei zece amanţi sau Domnul K Eliberat.