Ductil Steel se închide înainte de Sărbători

0


Ductil Steel Buzău se închide, din 15 decembrie, temporar, după cum susţin reprezentanţii Mechel. De altfel, grupul va închide toate unităţile din ţara noastră, şi anume Ductil Steel Buzău, Mechel Târgovişte, Mechel Reparaţii, Mechel Câmpia Turzii, Ductil Steel Oţelu Roşu şi Laminorul Brăila, din cauza situaţiilor nefavorabile existente pe piaţa materiilor prime şi pe piaţa produselor metalurgice.

 ”Luând în consideraţie conjunctura nefavorabilă a preţurilor pe piaţa metalurgică europeană, pe fondul creşterii preţurilor materiilor prime şi cererii reduse de produse metalurgice finite, se opreşte temporar procesul de producţie la întreprinderile din România. Decizia de sistare s-a luat în scopul reducerii costurilor de producţie şi armonizării volumului de producţie cu cerinţele pieţei. La această decizie a contribuit şi faptul că planul de producţie pentru 2012 a fost realizat înainte de termen”, se arată într-un comunicat al grupului rusesc.

Pe perioada suspendării temporare a procesului de producţie la uzine însă, se vor lua toate măsurile necesare pentru menţinerea şi întreţinerea utilajelor şi echipamentelor de producţie. Angajaţii implicaţi în aceste activităţi vor primi salariile în întregime. Drepturile salariale pentru restul angajaţilor vor fi plătite, în perioada suspendării activităţii, în conformitate cu legislaţia muncii în vigoare a ţărilor respective.  Suspendarea temporară a producţiei nu va afecta volumul de vânzare a produselor metalurgice. Livrările aferente tuturor contractelor încheiate se vor realiza în regim normal, din stocurile existente.

Compania Mechel monitorizează cu atenţie conjunctura pieţei astfel încât, odată cu normalizarea acesteia, procesul de producţie va fi reluat imediat.