„După dealuri”, proiecţie specială, la Buzău

0
22


După un debut în forţă, cu 12.741 de spectatori în primele zile de la lansarea în cinematografe, „După dealuri”, în regia lui Cristian Mungiu, îşi continuă drumul prin ţară.

În cadrul acestui turneu, proiecţia celebrului film va ajunge şi la Buzău, pe lângă alte multe oraşe, intenţionându-se ca filmul să fie adus în faţa a câtor mai mulţi spectatori. De asemenea, pentru  unii spectatorii va fi o ocazie unică să vadă cel mai aşteptat film al anului pe ecran mare şi să îi întâlnească pe unii dintre membrii echipei.

„După dealuri” spune povestea a două fete care au crescut împreună şi care se reîntâlnesc după câţiva ani de la despărţire. Alina se întoarce din Germania să o ia cu ea şi pe Voichiţa, prietena ei din copilărie, faţă de care se simte încă foarte ataşată. Voichiţa şi-a găsit însă calea către credinţă, maicile printre care trăieşte la mănăstire ţinându-i locul familiei pe care nu a avut-o niciodată. Alina se luptă însă cu toate puterile să recâştige afecţiunea Voichiţei, făcându-i pe cei din jur să se întrebe de unde vine forţa care o animă.

În producţia „După dealuri” se află şi buzoianul Ionuţ Ghinea, care joacă într-un rol secundar, interpretându-l pe personajul Ionuţ, după numele său.