Eximbank continuă internship-ul pentru studenţii ASE

0

Persoanele care studiază finanțe în cadrul Academiei de Studii Economice Bucureşti vor avea şi în acest an ocazia de a participa la internship-ul organizat de Eximbank. Instituţia bancară a anunţat că va continua programul de internship derulat în parteneriat cu Facultatea de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori, după ce, la finalul primei etape a acestuia, doi dintre masteranzii participanţi au devenit angajaţi ai băncii pe perioadă nedeterminată, după cum se arată într-un comunicat al băncii.

”Sunteţi la vârsta la care totul pare posibil, însă pentru ca aspiraţiile voastre să devină posibile aveţi nevoie de îndrumare teoretică şi, cred eu, cel mai important pentru voi este să aveţi suport în zona practică. Aveţi nevoie de cineva care să vă pună în contact cu lumea reală a bankingului, cu lumea reală a finanţelor, să vă acorde încredere şi să vadă în voi potenţialul unui profesionist. Acesta este şi motivul care a stat la baza deciziei noastre ca, la nivel instituţional, EximBank să acorde mai multă atenţie proiectelor educaţionale”, a spus Traian Halalai, preşedintele executiv al Eximbank.

De-a lungul timpului, banca s-a implicat în proiecte diverse care fie au avut ca target formarea viitorilor consumatori de produse şi servicii bancare şi dezvoltarea antreprenorială, fie au oferit sprijin pentru activitatea didactică şi de cercetare şi pentru dezvoltarea abilităţilor practice ale studenţilor.

În cadrul primei etape a programului de internship au fost selecţionaţi trei masteranzi ai Facultăţii de Finanţe, Asigurări, Bănci şi Burse de Valori care au început să lucreze efectiv în bancă din ianuarie 2014. Programul s-a derulat pe parcursul a 12 luni, iar, la final, două dintre participante au rămas în echipa EximBank.

Instituţia se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind prin instrumentele financiare de care dispune proiectele companiilor locale. A pornit la drum ca agenţie de export, însă, în timp, şi-a lărgit gradual obiectul de activitate astfel că, în prezent, banca poate sprijini, prin instrumente financiare specifice de finanţare, garantare şi asigurare, orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacţii internaţionale, ori se adresează numai pieţei interne.