Fermierii afectați de secetă vor primi bani de la stat

0

Guvernul a aprobat luni o ordonanţă cu privire la instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru a-i despăgubi pe fermierii afectaţi de secetă, a anunţat şeful Cancelariei premierului, Ionel Dancă.

“A fost adoptată ordonanţa pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de efectele secetei. Vorbim despre o schemă de ajutor de stat cu un buget de 850 de milioane de lei pentru un număr de aproximativ 34.400 de fermieri şi o suprafaţă afectată de aproximativ 1,6 milioane de hectare. Valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul aceste scheme de ajutor de stat poate să ajungă până la 925 de lei pe hectar pentru suprafeţele afectate de secetă”, a precizat Ionel Dancă, la Palatul Victoria.

Fermierii afectați de secetă se vor putea înscrie în cadrul acestui program imediat după publicarea ordonanţei de urgenţă în Monitorul Oficial. Cererile pentru finanţarea acestor pierderi se vor putea depune în termen de 10 zile, astfel încât în cursul lunii septembrie să fie efectuate plăţile de compensare a pierderilor suferite.