Fermierii buzoieni, chemaţi la urme pe 21 octombrie

0
130

În data de 21 octombrie, aproximativ 30.000 de fermieri existenţi la nivelul judeţului Buzău vor vota pentru a-şi alege Colegiul Director al Camerei Agricole Judeţene, dar şi un preşedinte şi un vicepreşedinte al instituţiei nou înfiinţate. Candidaţii care intenţionează să se înscrie în această cursă o mai pot face până pe data de 26 septembrie, data limită de depunere a dosarelor. În acest sens, Camera Agricolă Judeţeană va fi formată din Colegiul Judeţean, forumul decizional alcătuit din 25 de membri şi din Biroul Permanent, care va avea şapte membri.

O persoană poate candida pentru un singur colegiu judeţean al camerei agricole judeţene şi pe o singură listă. Comitetul de iniţiativă a fost deja format, acesta fiind condus de Gheorghe Dumitrache, fostul primar al comunei Chiojdu.

Preşedintele, vicepreşedintele şi secretarul trebuie să fie fermieri, absolvenţi cu studii superioare şi vechime zece ani în activitate. Pentru exprimarea voturilor, vor fi înfiinţate secţii de votare la nivel de comună, fiecare fermier având ocazia de a-şi exercita opinia. Pentru alegerea membrilor din Colegiul judeţean al camerei agricole judeţene, vor exista nouă buletine de vot, pentru fiecare categorie reprezentată în Colegiul judeţean.

Până în prezent, şi-au depus candidatura pentru Colegiul Director senatorul Ion Vasile, în calitate de viticultor, unul dintre vicepreşedinţii Confederaţiei „Cartel Alfa” şi consilierul judeţean Dănuţ Păle, din partea Colegiului Medicilor Veterinari.