Gerom Buzău a debutat pe AeRO

0
118

Compania buzoiană Gerom s-a transferat, de ieri, de pe piaţa RASDAQ pe AeRO. Acţiunile societăţii au fost tranzacţionate pe piaţa reglemetată, în intervalul 2000-2015 evoluţia cotaţiilor fiind cuprinsă între 0.02-2.5 lei/acţiune, volumul şi numărul de tranzacţii fiind reduse.

Gerom are o tradiţie de peste 40 de ani în prelucrarea sticlei şi este unul dintre jucătorii importanţi în furnizarea geamurilor în industria auto, construcţii, industria mobilei şi a electrocasnicelor. Acţionarul majoritar al companiei este „Hystria Expert” Bucureşti, cu 80,25% acţiuni, în timp ce Valeriu Gumă are un pachet de 14,98% acţiuni.

Alături de compania buzoiană, pe piaţa AeRO s-au transferat şi societăţile Comat Galaţi, Construcţii Bihor, Mecanica 94, ICMA Bucureşti, Vitimas Tecuci, Societatea de Construcţii în Transporturi Bucureşti, Suport Logistic şi Unirea Cluj Napoca.

Dintre firmele buzoiene, în prezent, pe AeRo sunt tranzacţionabile acţiunile societăţilor Constructii Complexe, Agrana România, Contactoare, Concifor şi Concas.

AeRO este o piaţă alternativă administrată de Bursa de Valori Bucureşti. Aceasta reprezintă o noua şansă pentru companiile care vor să folosească piaţa de capital în beneficiul lor şi al investitorilor, în special prin atragerea de capital pentru susţinerea proiectelor, dar şi pentru pregătirea pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparenţă, listarea pe piaţa reglementată.

Piata AeRO a fost creată din nevoia de a furniza antreprenorilor o alternativă de finanţare pentru dezvoltare şi este segmentul dedicat titlurilor de capital (acţiunilor) din cadrul sistemului alternativ de tranzacţionare administrat de BVB.