Gheorghe Zamfir, concert caritabil, miercuri, la Buzău

0
30


În a doua zi de Crăciun, 26 decembrie, buzoienii vor avea ocazia de a la un concert extraordinar susținut de celebrul Gheorghe Zamfir. Evenimentul are ca scop strângerea de fonduri pentru reconstituirea celebrei sculpturi “Rugăciune” a lui Constantin Brâncuşi, lucrare realizată de sculptor în anul 1910, ca monument funerar pentru buzoianca Eliza Stănescu.

Regele Naiului ajunge la Buzău în urma inițiativei clubului Rotary, acesta urmând să organizeze un spectacol desăvârșit alături de Taraful Ciocârlia, miercuri, în Sala Mare a Consiliului Judeţean Buzău, de la ora 18.00. Preţul biletelor este cuprins între 50 de lei şi 75 de lei.

Maestrul Gheorghe Zamfir s-a năsut în 1941 în Găești, județul Dâmbovița și este atât un naist de m,are clasă, cât și un compozitor foarte bun. Exprimându-se artistic printr-un instrument aproape uitat, celebrul naist a reușit să cucerească aplauzele întregii planete. Modifică forma, construcția și tehnica naiului, lărgindu-i considerabil paleta de interpretare. Introduce naiul în toate stilurile și genurile muzicale, revoluționând sunetul la scară universală și aducând naiul în atenția publicului modern. Pe lângă prestigioasa carieră de muzician, Gheorghe Zamfir se manifestă ca artist și în domeniul literar și al artelor plastice, publicând versuri, eseuri și o carte autobiografică și expunând picturi proprii în țară și în străinătate.