Hidroelectrica scoate la vânzare 33 de microhidrocentrale

0
hidroelectrica

Producătorul de energie Hidroelectrica va vinde la licitaţie 33 de microhidrocentrale din cele 128 de unităţi pe care le mai deţine în prezent. Aflată în insolvenţă, Hidroelectrica are un preţ de pornire de 84,7 milioane lei (18,8 milioane euro) pentru toate microhidrocentralele.

„În luna februarie vom scoate la vânzare un nou lot de 33 de microhidrocentrale. Vrem să păstrăm 23 de microhidrocentrale şi să le retehnologizăm”, a declarat Remus Borza, reprezentantul firmei Euro Insol, administratorul judiciar al Hidroelectrica. Cele 33 de unităţi care vor fi scoase la vânzare în luna februarie au o putere instalată cumulată de 26 MW şi sunt amplasate în judeţele Suceava, Bacău, Neamţ, Hunedoara, Maramureş, Braşov, Arad, Sibiu, Argeş, Buzău, Vâlcea şi Timiş.

Microhidrocentralele sunt capacităţi de producţie din surse regenerabile care au la o putere instalată de până la 10 MW şi sunt beneficiare ale schemei de sprijin prin certificate verzi.

Hidroelectrica este o companie de stat, deţinută de Ministerul Energiei. Aceasta este în însolvenţă din luna februarie a anului trecut, pentru a doua oară în mai puţin un an, prima procedură fiind deschisă în perioada iunie 2012 – iunie 2013.