Ilie Năstase și Valeriu Argăseală, cetățeni de onoare ai județului Buzău

0
ilie-nastase-cetatean-de-onoare-buzau

Din luna decembrie, fostul tenismen Ilie Năstase și președintele FCSB, Valeriu Argăseală, vor cetățeni de onoare ai județului Buzău. Această decizie îi aparține președintelui Consiliului Județean, Petre Emanoil Neagu, care își dorește ca în an centenar și Buzăul să se mândrească cu valorile sale. Festivitatea de înmânare a titlurilor urmează să aibă loc în data de 6 decembrie, într-o ședință extraordinară a CJ.

Ilie Năstase este unul dintre cei mai valoroși jucători de tenis din lume. Potrivit autorităților locale, familia sa are rădăcini în zona Sălcioara, Râmnicu Sărat, unde s-a născut tatăl sportivului, Gheorghe Năstase. De altfel, tenismenul și-a petrecut o mare parte din copilărie în această parte a județului nostru. Rudele lui Ilie Năstase au fost persoane de vază în comunitatea buzoiană, străbunicul său fiind primar al comunei Ghergheasa.

Fostul jucător profesionist de tenis a fost de două ori numărul unu mondial și a câștigat 58 de titluri. În anul 2002, Ilie Năstase a primit titlul de cetățean de onoare al comunei Ghergheasa.

În ceea ce îl privește pe Valeriu Argăseală, președintele CJ Buzău a declarat că acesta este din comuna Beceni și a urmat Liceul Economic din Buzău. Fost arbitru internațional FIFA, în prezent Valeriu Argăseală este președintele clubului de fotbal FCSB. Petre Emanoil Neagu consideră că acesta este o personalitate cu care Buzăul trebuie să se mândrească și că o astfel de acțiune din partea autorităților locale ar ajuta la revitalizarea sportului buzoian.