Joburi la stat şi salarii de până la 1.400 lei pentru tinerii integralişti

0
104
job

Tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 24 de ani ar putea avea posibilitatea de a beneficia de locuri de muncă asigurate de stat şi recompensate cu salarii bune. Guvernul pregăteşte programul „Primul job”, care ar ajuta foarte mult tinerii, care reprezintă în acest moment o categorie defavorizată pe piaţa muncii. În cadrul acestui program se pot înscrie tineri între 16 şi 24 de ani, cei fără studii superioare urmând să câştige 900 de lei, iar cei care au terminat sau sunt la facultate, master sau doctorat ar urma să aibă un salariu de 1.400 de lei. Condiţia este să fie integralişti, iar cei care încă sunt la şcoală vor putea lucra doar în timpul vacanţelor.

Finanţarea ar veni în proporţie de 85% din fonduri europene şi 15% de la stat, care va fi şi angajator, având în vedere că tinerii vor lucra în administraţii locale, universităţi, primării sau chiar ministere.

Programul „Primul job” a pornit de la ideea rectorului Universităţii de Vest din Timişoara şi ar putea fi pus în aplicare chiar din luna aprilie. Iniţiativa este una bună atât în ceea ce îi priveşte pe candidaţi, cât şi pe angajatori. Candidaţii vor avea astfel ocazia de a-şi valorifica şi dezvolta cunoştinţele şi competenţele formate în timpul studiilor, iar angajatorii vor beneficia de pregătirea şi entuziasmul tinerilor, acţionând totodată ca formatori ai acestora.

Acest program ar reprezenta un star promiţător în carieră pentru tineri, într-un mediu de lucru stabil şi de perspectivă.