LacertA Winery îşi măreşte exporturile pe piaţa internaţională

0
LacertA Winery

Producătorul de vinuri LacertA Winery, care exportă vinurile produse în ţări precum Marea Britanie, Austria, Elveţia, Germania sau China,  intenţionează să se extindă pe piaţa din SUA, precum şi în Olanda, Republica Cehă şi Slovacia. De asemenea, compania doreşte ca sortimentele sale de vinuri să ajungă şi pe pieţele din Scandinavia sau Canada.

Anul acesta, LacertA Winery, deţinut de mai mulţi investitori austrieci, va produce aproximativ 150.000 de sticle de vin sub brandul de lux LacertA şi alte 150.000 de sticle sub brandul Cameleon. Reprezentanţii companiei susţin că vânzările produselor LacertA şi Cameleon la nivel naţional au crescut considerabil, iar exporturile s-au ridicat la 20% din cifra de afaceri.

Principalii clienţi ai companiei sunt oamenii de afaceri din România, vânzările fiind realizate şi din restaurante şi magazine,dar şi la crama de la Dealu Mare.

Întinsă pe o proprietate de 82 de hectare în Finţeşti, judeţul Buzău, LacertA Winery reprezintă un proiect lansat de un grup de investitori austrieci în urma unei investiţii de 7 milioane de euro. A fost înfiinţată în 2011 şi foloseşte o tehnică de vinificare modernă, bazată pe principiul gravitaţional, limitându-se astfel nevoia folosirii pompelor. Producătorul de vinuri buzoian estimează pentru acest an o cifră de afaceri de peste un milion de euro, generată de vânzarea a 150.000 de sticle de vin, sumă de trei ori mai mare comparativ cu anul trecut.