Lacerty Winery a lansat brandul premium Cameleon

0
camelon

Producătorul de vinuri buzoian Lacerta Winery a lansat cinci noi sortimente de vinuri. Brandul premium Cameleon este disponibil în cinci varietăţi inspirate de culoarea vinului şi a sticlei şi va fi distribuit exclusiv prin intermediul magazinelor specializate de vinuri din România sau prin intermediul website-ului www.cameleonvin.ro. Noul brand produs în vinăria de la Dealu Mare este redată de culoarea pe care o are fiecare tip de vin.

Cameleon White împleteşte nuanţele aromatice vegetale şi minerale de la Feteasca Albă cu cele florale de la Sauvignon Blanc. Cameleon Green este un vin alb în care RheinRiesling participă cu nuanţa puţin sălbatică, iar Chardonnay cu onctuozitatea specifică soiului. Cameleon Red este un vin roşu complex, fiecare componentă participând cu specificul său: Cabernet Sauvignon cu nuanţa vegetală şi de mure, iar Merlot cu aroma de zmeură.

Cameleon Black este un vin roşu cu o culoare foarte intensă, în care nuanţa exotică a soiului Shiraz se completează cu aroma şi structura delicată de Fetească Neagră. Cameleon Pink  este un vin obşinut prin vinificarea în rosé a strugurilor de Shiraz, având o aromă de căpşuni şi nuanţe exotice specifice soiului.

Noile vinuri Cameleon au o identitate vizuală unitară, sub forma unui cameleon în culoarea specifică fiecărei arome de vin. Cameleonul evidenţiază faptul că fiecare tip de vin este realizat prin combinarea a două arome de vinuri.

Producătorul de vinuri Lacerta Winery operează 82 de hectare în Finţeşti (comuna Năeni) din judeţul Buzău. A fost înfiinţată în 2011 şi foloseşte o tehnică de vinificare modernă, bazată pe principiul gravitaţional, limitându-se astfel nevoia folosirii pompelor. Lacerta Winery este deţinută de patru investitori străini, dintre care trei austrieci şi unul german.