Loteria Bonurilor Fiscale va efectua prima extragere pe 13 aprilie

  0
  bonuri fiscale

  Ministerul Finanţelor Publice va organiza prima extragere la Loteria Bonurilor Fiscale în data de 13 aprilie, a doua zi de Paşti. Fondul de premiere pentru această extragere se ridică la un milion de lei. Se vor efectua extrageri a două valori, respectiv un număr din intervalul 1-999, reprezentând valoarea bonului fiscal fără subdiviziunile leului, şi data emiterii bonului. Extragerile vor fi lunare, dar şi ocazionale (Paşte, Crăciun etc.), în timp ce fondul de premiere se va împărţi la numărul bonurilor fiscale câştigătoare revendicate, astfel rezultând valoarea unitară a fiecărui câştig.

  Rezultatele extragerilor lunare şi ocazionale vor fi disponibile online, pe pagina de internet a MFP şi pe cea a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală /ANAF/, pentru un interval de cel puţin 30 de zile.
  Conform proiectului de Ordonanţă pentru organizarea Loteriei bonurilor fiscale, românii vor putea câştiga lunar câte 1.200 de lei la acest joc, participarea nefiind condiţionată de plata unei taxe, ci doar de înscrierea online a informaţiilor referitoare la bonurile fiscale din luna calendaristică anterioară organizării extragerii.

  La extragerile lunare organizate de către Compania Naţională Loteria Română SA vor fi acordate un număr de 160 de premii egale, câte 20 pentru fiecare regiune fiscală a Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, valoarea preconizată a fiecărui premiu fiind de 1.200 lei. În consecinţă, lunar la nivelul celor 8 regiuni fiscale, vor fi acordate premii totale în valoare de 192.000 lei, iar pe parcursul unui an, vor fi acordate un număr apreciabil de premii, mai precis 1.920, valoarea acestora fiind de 2.304.000 lei.

  Persoanele care deţin bonuri fiscale vor introduce într-un sistem informatic dedicat Loteriei, gestionat de Compania Naţională Loteria Română SA, o serie de informaţii obligatorii de pe bon, în vederea obţinerii dreptului de a participa la o tragere la sorţi lunară cu premii în bani.