Marcel Ciolacu, noul președinte al PSD

0

Partidul Social Democrat și-a ales sâmbătă conducerea într-un congres extraordinar, organizat pentru prima dată online. Noul președinte al PSD este buzoianul Marcel Ciolacu, cel care a obținut un număr de 1.310 voturi. Singurul său contracandidat a fost Eugen Teodorovici, care a obținut doar 91 de voturi și nici nu a fost prezent la Palatul Parlamentului. Din totalul celor 1.509 delegati alesi, au participat la vot 1.460, in 38 de locatii din tara. Un numar de 49 de voturi au fost declarate nule.

Noul președinte al PSD susține că în mandatul său partidul va avea o abordare nouă. Marcel Ciolacu a declarat că social-democrații sunt pregătitți pentru cele două examene electorale, dar în primul rând vor fi alături de români pentru a depăși această pandemie.

“Viitorul PSD înseamnă apărarea valorilor în care credem: solidaritate, echitate și șanse egale pentru toți. Viitorul PSD înseamnă promovarea oamenilor integri, competenți și cu experiență în administrație. Viitorul PSD înseamnă criterii de performanță pentru cei care ocupă funcții publice. Viitorul PSD înseamnă TOLERANȚĂ ZERO față de corupție, dar și TOLERANȚĂ ZERO față de ABUZURI. Viitorul PSD înseamnă o strânsă colaborare cu familia social-democrată europeană. Pentru că România are nevoie de PSD! Are nevoie de o stângă puternică. Are nevoie de  siguranță, reconstrucție și creșterea nivelului de trai!”, a scris noul președinte al PSD pe pagina sa de Facebook.

Cu ce echipă iese în față noul președinte al PSD

Marcel Ciolacu a declarat în numeroase rânduri că PSD este un partid care privește spre viitor, cu oameni integri și competenți profesional. În noua echipă a partidului se află Gabriela Firea și Socin Grindeanu pentru funcțiile de vice-președinți, Paul Stănescu ca secretar general și Vasile Dâncu ca președinte al Consiliului Național. Funcțiile de vicepreședinți sunt ocupate de Mihai Tudose, Radu Moldovan, Lia Olguța Vasilescu, Claudiu Manda, Titus Corlățean, Laurențiu Nistor, Vasile Gliga, Doina Fedorovici, Daniel Băluță, Ionuț Pucheanu, Dragoș Benea și Gabriel Zetea.