Mașină la schimb de la asigurător pe durata reparației autovehiculului

0
Mașină la schimb

Persoanele fizice vor beneficia de sistemul rent a car în contul poliței RCA, însă nu mai mult de 14 zile

Persoanele fizice vor putea primi o mașină la schimb de la societatea de asigurări pe durata reparațiilor autovehiculului avariat. Legea asigurării civile obligatorii a suferit noi modificări, iar printre noile amendamente se numără şi cel solicitat de service-urile auto: rent a car şi pentru persoane fizice, nu doar pentru cele juridice în contul poliţei RCA.

Astfel, persoanele fizice, la fel ca și societățile, vor putea beneficia gratuit de o mașină de la asigurătorul șoferului care a provocat dauna. Mașina primită va putea fi folosită de persoana păgubită nu mai mult de 14 zile, timp considerat suficient pentru repararea avariilor suferite de autovehiculul implicat în accident.

Acest amendament a fost adăugat proiectului legii RCA alături de cele menţionate până acum, respectiv diferențierea daunelor morale de cele materiale şi bonificarea vătămărilor corporale, în baza unei valori a punctului traumatic stabilit de legiuitor.

Reprezentanţii asigurătorilor susţin însă că introducerea sistemului rent a car la persoane fizice, chiar dacă asigură confortul personal, conduce în general la scumpirea poliţei de asigurare, nu la ieftinirea ei.