Neregulile sesizate la vot pot fi sesizate online

0
Neregulile sesizate la vot

Persoanele care observă nereguli în ultima săptămână de campanie electorală sau duminică, în ziua alegerilor, le pot  semnala pe platforma online (http://expertforum.ro/votcorect/) și la centrul deschis special pentru acest scrutin de Expert Forum (EFOR).

“Dacă ai sesizat nereguli legate de alegeri, fie că este vorba de încălcarea legilor cu privire la campania electorală sau abuzuri care au loc în ziua alegerilor, postează pe platforma votcorect a EFOR, adăugând cât mai multe detalii posibile. Poți trimite sesizări, indiferent de calitatea pe care o ai (competitor electoral, observator, cetățean, jurnalist etc). Vom trata fiecare dintre sesizări cu cea mai mare atenție și vom acorda sprijin acolo unde este nevoie. Pe cât posibil, vom sesiza la rândul nostru autoritățile electorale și mass media”, se arata în invitația adresată tuturor cetățenilor de membrii EFOR.

Pentru alegerile locale din 5 iunie 2016 se va organiza un centru de informare și asistență electorală, unde toți cei interesați vor avea la dispoziție pe parcursul întregii zile de vot numărul de telefon Telverde 0800 080 200, la care pot apela pentru a primi răspunsuri legate de procedurile de vot și pentru a sesiza nereguli.

În preziua alegerilor, pe 4 iunie, programul de funcționare este 12-20, iar pe 5 iunie 6-23. Apelurile sunt gratuite din rețelele Telekom, Orange, Vodafone, RDS și UPC.

Persoanele interesate de votul corect pot găsi pe site modele de întâmpinări, plângeri, precum și regulile de vot din acest an.