Organizația Mondială a Sănătății (OMS) susține că tinerii cu vârste cuprinse între 20, 30 și 40 de ani reprezintă principalul factor în răspândirea coronavirusului. O analiză recentă arată creșterea proporției de copii și tineri infectați cu SARS-CoV-2. În acest context, viața celor mai vulnerabili este pusă în pericol deoarece mulți nu știu că sunt purtători ai virsusului, relatează BBC. Tinerii fie nu au deloc simptome de COVID-19, fie au doar unele ușoare, astfel că transmit virusul fără să știe și altor oameni cu care intră în contact. Din păcate, persoanele mai în vârstă sau bolnavii cronici sunt în pericol, mai ales dacă trăiesc în zone dens populate.
Directorul regional al World Health Organization, Takeshi Kasai, spune că “epidemia se schimbă, iar ceea ce observăm nu este o simplă revenire”. În ultimele săptămâni, Franța și Spania au înregistrat creșteri alarmante la nivelul Europei, iar în țări precum Vietnam, unde răspândirea noului coronavirus era ținută sub control, au început să apară focare de boală. Se pare că tinerii nu respectă regulile de distanțare socială, iar comportamentul lor riscant blochează anumite măsuri ce au drept scop prevenirea răspândirii infectării cu COVID-19.
La nivel mondial, numărul infectărilor cu SARS-CoV-2 a ajuns la 22.097.297 de persoane. Dintre acestea 14.834.172 de oameni s-au vindecat și 778.268 au decedat. Cele mai multe infectări sunt înregistrate în SUA, mai bine de 5.61 milioane, și Brazilia, peste 3.36 de milioane. În Europa, situația este critică în Spania, țara cu cele mai multe îmbolnăviri de COVID-19, și anume 382.142 de persoane.