Patru brokeri de asigurări nu mai eliberează poliţe

0

Patru brokeri de asigurare – reasigurare nu mai au dreptul de a elibera contracte de asigurare. Potrivit unor decizii a Autorităţii de Supraveghere Financiară, trei dintre aceştia au fost sancţionaţi cu întreruperea activităţii, ca urmare a neregulilor găsite în urma unor controale, iar cel de-al patrulea a decis să-şi suspende activitatea.

Astfel, SIN Insurance Broker şi Stability Insurance au fost sancţionate cu retragerea autorizaţiei de funcţionare în urma analizării rezultatelor unor controale inopinante. Inspectorii ASF au constat aceleaşi nereguli la cei doi brokeri de asigurări, şi anume că nu aveau sediu social destinat exclusiv desfăşurării activităţii pentru care au fost autorizate şi nici încheiat un contract de asigurare de răspundere civilă profesională. Totodată, reprezentanţii firmelor au fost sancţionaţi cu câte 10.000 de lei şi cu retragerea aprobării, deoarece nu au trimis raportările obligatorii către autorităţile fiscale.

Intercapital Asig a fost sancţionată cu interzicerea temporară a exercitării activităţii, după un control permanent, în urma căruia s-a constat că nu are conducător executiv începând cu data de 13 decembrie 2012 şi nici conducător executiv aprobat de ASF. Aceasta îşi poate relua activitatea după ce ASF îi aprobă un conducător executiv, reluarea fiind dispusă prin decizie motivată a ASF.

Cea de-a patra societate, Emiasig, şi-a suspendat activitatea, la cerere, pentru o perioada de trei ani.

Euroins poate emite din nou asigurări

Pe lângă aceşti brokeri, la sfârşitul lunii august, ASF a sancţionat şi societatea Euroins, căreia i-a interzis, temporar, să încheie poliţe RCA. După ce societatea a corectat aspectele care au condus la sancţionarea sa, ASF a permis Euroins, pe 18 septembrie, să îşi continue activitatea de a elibera asigurări. Cu toate acestea, firma va fi în continuare monitorizată şi va fi obligată să transmită o serie de informaţii lunar către ASF.