Patru luni din an Mega Image vinde doar legume româneşti

0
94

Retailerul Mega Image va vinde în magazinele sale legume achiziţionate din ferme româneşti din apropierea Capitalei. Cu peste 420 de magazine înregistrate sub mai multe branduri, retailerul belgian a ajuns să lucreze cu 55 de producători de legume din apropierea Bucureştiului. Iniţiativa Mega Image face parte dintr-un program mai amplu lansat de retailerii străini care afirmă că încearcă să lucreze tot mai mult cu fermieri locali.

„Un obiectiv al programului «Gusturi româneşti de la gospodari» a fost acela de a susţine comunităţile locale. Astfel, am inclus în cadrul programului 55 de producători ce au fost selectaţi după mai multe criterii: zona de provenienţă să fie recunoscută pentru calitatea solului, experienţă de peste trei ani în cultivare, analize pentru teren şi pentru apă, proximitatea terenului faţă de depozitul Mega Image, la maximum 150 km pentru asigurarea prospeţimii. În cadrul programului şase sortimente de legume de sezon – roşii, vinete, ardei gras alb, ardei kapia roşu, castraveţi cornişon şi salată verde – ajung în toate magazinele Mega Image din ţară, direct de la producătorii locali. Legumele vor fi prezente în magazine în perioada iunie-septembrie“, susţin reprezentanţii Mega Image.

Depozitul Mega Image este amplasat în apropiere de Capitală dat fiind că în Bucureşti sunt circa 80% din totalul magazinelor belgienilor. Programul „Gusturi româneşti de la gospodari“ a fost lansat în această vară pentru „alimentarea“ brandului propriu Gusturi Româneşti.

Fermele agricultorilor cu care lucrează Mega Image sunt localizate în localităţi apropiate de Capitală, respectiv Vidra, Băleni, Colibaşi, Mogoşeşti, Radovanu, Greaca şi Buzău, lucru ce permite distribuţia rapidă după cules. Inginerii agronomi ai Mega Image se implică în procesul de producţie alături de fermieri, realizând analiza solului şi a apei, alegând soiurile de legume care urmează a fi cultivate. Mai mult, ei verifică întregul proces de producţie, iar un inginer agronom oferă periodic consultanţă fiecărui producător, fapt pentru care Mega Image garantează preluarea întregii producţii.