Persoanele defavorizate din Buzău vor primi măști de protecție

0

Primele măști de protecție pentru persoanele defavorizate au ajuns la Buzău. Direcția de Sănătate Publică a primit 1.227.400 de măști din totalul de 3.630.000 solicitat la nivelul județului nostru, se arată într-un comunicat al Instituției Prefectului Buzău.

Pachetele au fost descărcate cu sprijinul Instituției Prefectului, care a solicitat ajutor din partea forțelor de ordine. Astfel prin mobilizarea polițiștilor, jandarmilor, pompierilor măștile au fost depozitate într-un spațiu al DSP. În cursul zilei de astăzi, toți reprezentanții primăriilor din județ vor fi contactați pentru a fi programați în vederea ridicării măștilor medicale ce trebuie să ajungă la persoanele defavorizate din comunitățile pe care le administrează.

Livrarea acestor materiale sanitare vine în contextul în care Guvernul a decis acordarea de către Ministerul Sănătăţii, prin Direcţiile de Sănătate Publică, autorităţilor locale, a necesarului de măşti de protecţie pentru familiile și persoanele defavorizate de pe raza unităţilor administrativ-teritoriale. În acest sens, la nivel național, s-a aprobat achiziționarea a 103 milioane măşti de protecţie pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate.

19 cazuri noi de coronavirus la Buzău

Astăzi, situația epidemiologică la nivelul județului Buzău se prezintă astfel:

  • Număr persoane confirmate pozitiv Covid-19 de la începutul pandemiei: 2333;
  • Număr persoane vindecate Covid-19 de la începutul pandemiei: 1731;
  • Numărul total de decese Covid-19 de la începutul pandemiei: 84;
  • Număr persoane în carantină la domiciliu: 406;
  • Număr persoane aflate în izolare la domiciliu: 320.
  • Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, în ultimele 24 de ore, în județul Buzău au mai fost confirmate 19 cazuri noi de persoane infectate cu SARS CoV-2.
  • Întrucât la acest moment, în județul Buzău, toate paturile destinate internării acestei categorii de pacienți sunt ocupate, un număr de 56 persoane confirmate pozitiv Covid-19, asimptomatice sau cu simptomatologie ușoară, se află în izolare la domiciliu.

Echipe mixte din cadrul Ministerului Afacerilor de Interne (MAI) derulează acțiuni în vederea combaterii răspândirii COVID-19, dar și a descurajării faptelor de natură contravențională, înregistrate în acest context. Scopul acțiunilor derulate în această perioadă este ca cetățenii să înțeleagă importanța respectării în continuare a recomandărilor privind limitarea expunerii în spații aglomerate și purtarea mijloacelor de protecție individuală, alături de respectarea celorlalte recomandări privind igiena personală.
În cadrul acțiunilor efectuate în ultimele 24 de ore cu privire la respectarea măsurilor impuse de starea de alertă, au fost aplicate 40 sancțiuni contravenționale, dintre care 19 sancțiuni pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 21 sancțiuni la Legea 61/1991 în context COVID-19. Valoarea totală a sancțiunilor a fost de 11200 lei.