Peste 600 de firme cu afaceri de milioane d elei au intrat în insolvenţă anul trecut

0

Pe parcursul anului trecut, sute de firme buzoiene au intrat în insolvenţă ca urmare a acumulării unor datorii pe care nu le-au mai putut achita. Valoarea totală afacerilor acestor societăţii este însă foarte mare, judeţul nostru fiind al treilea la nivel naţional după cifra de afaceri a celor 642 de firme intrate în incapacitate de plată. Astfel, municipiul Bucuresti conduce după cifra de afaceri a celor 3.565 de firme intrate în insolvenţă în 2013, cu 4,7 miliarde de lei. Pe locul doi se află judeţul Timiş, unde firme cu afaceri de 553 milioane de lei au intrat în insolvenţă, acesta fiind urmat de Buzău – 529 milioane de lei, Bihor -548 milioane lei şi Ilfov – 497 milioane de lei.

În ceea ce priveşte datoriile, firmele care au intrat în insolvenţă din Ilfov sunt, după cele din Capitală, cele mai îndatorate având obligaţii la plata de aproape 1,3 miliarde de lei.

La nivel naţional, peste 27.000 de firme au intrat în insolvenţă, datoriile acestora depăşind 5,7 miliarde de lei, la o cifră de afaceri de 11,4 miliarde de lei şi un total de peste 61.000 de angajaţi.