Petrom va avea benzinării mobile pe A1 şi A2

0
benzinării mobile

OMV Petrom va aplica pentru prima oară la nivelul grupului conceptul de benzinării mobile pe autostrăzile A1 şi A2. Acesta a câştigat licitaţia organizată de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale şi va amplasa benzinării mobile în cadrul celor zece staţii de alimentare care vor fi deschise. Noile staţii mobile sunt de tip modular, prefabricat. Ele vor fi transportate şi amplasate în punctele în care vor funcţiona, fără a necesita lucrări suplimentare de construcţie şi amenajare. Termenul estimat pentru punerea în funcţiune a celor 10 staţii este trimestrul patru, 2015.

Staţiile mobile sunt prevăzute cu o zonă de alimentare cu carburanţi şi cu o zonă de magazin. Fiecare staţie va fi dotată cu 3 pompe, din care una de tip rapid, pentru alimentarea tirurilor. Clienţii vor putea opta la pompa pentru unul dintre cele 4 tipuri de carburanţi disponibili în reţeaua Petrom: benzină standard, benzină Extra 99, motorină standard sau motorină Extra. O staţie poate asigura alimentarea a circa 1.500 de vehicule pe zi.

Cele 10 staţii vor fi amplasate în 5 locaţii de pe autostrăzile A1 şi A2, câte una pe fiecare sens, după cum urmează: Autostrada Nădlac-Arad (A1), km 26 , Autostrada Lugoj-Deva (A1), km 21, Autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 20, Autostrada Orăştie-Sibiu (A1), km 76 şi Autostrada Medgidia – Constanţa (A2), km 186.