Planuri mari pentru producătorul buzoian de preparate tradiţionale Valmar în 2015

0
carnati valmar

Anul 2015 se anunţă unul foarte încărcat pentru producătorul buzoian de preparate tradiţionale Valmar din Pleşcoi. Firma intenţionează să îşi extindă gama de preparate şi să crească producţia la 23 de tone pe lună de la 18 tone, cât realizează în prezent.

„La acest moment, avem o producţie de 18 tone pe lună. Până la sfârşitul acestui an, vrem să creştem producţia la 23 de tone pe lună. Menţinem aceeaşi strategie în 2015, anume de furnizarea de produse care să nu conţină aditivi, conservanţi sau coloranţi, pentru că aceasta este politica noastră”, a declarat Ion Ghiţă, directorul general al Valmar.

Din acest an, producătorul buzoian va realiza preparate noi, crenvurşti şi parizer din carne de porc, care să conţină doar ingrediente naturale.

„Vrem să ne exindem gama de preparate şi vom intra şi pe segmentul de reţete tradiţionale consacrate. Printre acestea se numără Salamul Victoria, parizerul, crenvurştii, ceafa de porc sau muşchiul de porc. Toate acestea însă vor fi preparate aşa cum se făceau odată, înainte să apară aditivii, coloranţii sau conservanţii, dăunătoare sănătăţii. Încă de la înfiinţare, ne-am angajat să facem preparate care respectă reţetele de demult şi ne respectăm această promisiune făcută clienţilor. Putem spune că, în sfârşit, vom putea mânca parizer şi crenvurşti din carne, nu preparaţi cu diverse resturi sau pline de E-uri”, a mai spus directorul Valmar.

Pentru a intra pe piaţa produselor preparate după reţete consacrate presupune, Valmar trebuie să crească capacitatea de depozitare a materiei prime, să amenajeze o linie de producţie pentru preparatele din porc şi să monteze o celulă de fierbere şi afumare numai pentru produsele din porc.

Reţetele consacrate româneşti sunt produse alimentare fabricate cu respectarea compoziţiei utilizate cu mai mult de 30 de ani înainte de data intrării în vigoare a ordinului 394/2014.