Poşta Română a lansat Concursul Epistolar

0


Compania Naţională Poşta Română S.A. a lansat marți, cu ocazia Zilei Mondiale a Poştei, a 42-a ediţie a Concursului Epistolar. Întrecerea se desfăşoară sub egida Uniunii Poştale Universale (UPU), agenţie a Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU). Concursul se adresează copiilor cu vârsta de maxim 15 ani şi se desfăşoară în perioada 9 octombrie 2012 – 15 martie 2013. Prin acest demers UPU urmăreşte celebrarea Deceniului International de acţiune „Apa – sursa de viaţă” (2005-2015). Tema lucrărilor din acest an este următoarea: „Compuneţi o scrisoare prin care să explicaţi de ce apa este o resursă preţioasă”. Subiectul a fost ales cu sprijinul delegaţiilor naţionale la ultima ședinţă a Consiliului de Administraţie, ce a avut loc la sediul UPU în Berna.

Lucrările din concurs vor fi analizate şi selecţionate de comisii constituite din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului – profesori de specialitate – şi reprezentanţi ai C.N. Poşta Română S.A.

Autorii compoziţiilor clasate pe primele trei locuri la faza naţională vor fi premiaţi în cadrul unei festivităţi organizate de C.N. Poşta Română S.A. Lucrarea desemnată câştigătoare la nivel naţional, însoţită de traducerea în limba franceză, engleză sau spaniolă, va fi transmisă Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale, până la 30 aprilie 2013. După centralizarea lucrărilor primite de la cele 190 de administraţii poştale membre UPU, Biroul Internaţional va desemna câştigătorii la nivel mondial.

Până la data de 9 octombrie 2013, cele mai bune trei lucrări vor primi din partea Biroului Internaţional al Uniunii Poştale Universale medaliile de aur, argint şi bronz. Lucrarea care va ocupa locul I va fi publicată în revista "Union Postale".