Poştaşii buzoieni protestează mâine la Bucureşti

0


Mâine, poştaşii buzoieni şi cei din întreaga ţară vor lua parte la un miting de protest în Piaţa Constituţiei. Aceştia sunt nemulţumiţi de viitorul locului lor de muncă, în condiţiile în care, la nivel de management, există intenţia de desfiinţare a jumătate din oficiile poştale urbane şi a tuturor ghişeelor poştale rurale.

„În funcţie de evoluţia evenimentelor şi de deciziile ce vor fi luate în structurile de conducere teritoriale ale Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România, seria de acţiuni ar putea continua, inclusiv în luna martie, prin mitinguri, în faţa prefecturilor, cu participarea membrilor de sindicat pe categorii profesionale”,se arată într-un comunicat al Sindicatului Lucrătorilor Poştali din România.

Prin organizarea acestor acţiuni se intenţionează atragerea atenţiei Statului, care este acţionarul majoritar al Poştei Române prin Ministerul Comunicaţiilor, precum şi tuturor celor care beneficiază de serviciile furnizate de Poşta Română de foarte mulţi ani, cu privire la faptul că managementul Poştei Române conduce compania către dispariţia din piaţa serviciilor poştale din ţară. Sindicatul Lucrătorilor Poştali va continua acţiunile de protest până când actualul management al Poştei Române va propune programul de consolidare a companiei, bazat şi pe creşterea de venituri, sau va fi înlocuit cu altul. Totodată, poştaşii fac apel şi la populaţie să fie solidară cu acţiunile ce vor urma.

Poştaşii nu sunt mulţumiţi de faptul că de peste trei ani Poşta Română se află în continuu proces de organizare şi reorganizare cu “efecte vizibile doar în degradarea calităţii serviciilor şi a condiţiilor de muncă” şi pierderea locurilor de muncă, se intenţionează reducerea veniturilor salariaţilor cu peste 10%, nepăsare în aprovizionarea ritmică a locurilor de muncă cu materialele şi consumabilele strict necesare efectuării serviciului poştal, a căror lipsă este suplinită prin contribuţiile lunare ale angajaţilor, din bani proprii.