Proba teoretică pentru examenul auto se va susţine în ziua depunerii dosarului

0


Viitorii şoferi vor avea mult mai multe de întâmpinat după schimbarea Codului Rutier. Prin urmare, candidaţii la obţinerea permisului de conducere vor susţine proba teoretică în ziua în care îşi depun dosarul pentru examenul auto. În plus, viitorii şoferi nu vor mai fi obligaţi să se prezinte personal la Direcţia Înmatriculări Permise pentru a-şi depune dosarele pentru examen. Solicitarea şi datele necesare înregistrării în aplicaţia informatică de examinare se pot transmite şi de către şcolile de conducători auto în care aceştia au urmat cursurile de pregătire teoretică şi practică, prin utilizarea unei aplicaţii informatice puse la dispoziţie gratuit de către Direcţia de Înmatriculări Permise. Candidaţii vor susţine proba teoretică în aceeaşi zi în care sunt înregistraţi în aplicaţia informatică de examinare. În caz contrar, înregistrarea îşi pierde valabilitatea.

După verificarea dosarului de examen, preluarea imaginii faciale şi înregistrarea în aplicaţia informatică de examinare, viitorul şofer va susţine în aceeaşi zi examenul teoretic. Dacă îl trece, va fi mai departe programat pentru traseu.

Pentru susţinerea probei practice, noile măsuri stabilesc ca aceasta să se efectueze doar în poligon, pentru autovehiculele din categoria AM; în poligon şi traseu pentru autovehiculele din categoriile A1, A2 şi A; doar în traseu, pentru autovehiculele din categoriile B1, B, BE, C1, C1E, C, CE, D1, D1E, D, DE, Tr, Tb si Tv. Proba practică pentru categoria AM, respectiv pentru mopedişti, constă numai în verificarea aptitudinilor candidaţilor în poligoane special amenajate, sfârşitul probei consemnându-se la momentul ajungerii în punctul de sosire.