Program limitat pentru terasele și cublurile din Buzău

0
terasele si cluburile din Buzau

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a decis în ședința de luni, 17 august 2020, ca terasele și cluburile din Buzău să fie închise după ora 24.00. Astfel, operatorii economici care desfășoară activități în aer liber, precum și cei care desfășoară activități de jocuri de noroc vor avea un program limitat, restricțiile fiind valabile până în data de 31 august 2020. Programul limitat pentru terasele și cublurile din Buzău se menține până la sfârșitul lunii august, însă prevederea poate fi prelungită prin hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.

“Programul de lucru cu publicul al operatorilor economici care desfășoară activități în spații special destinate, dispuse în exteriorul clădirilor unde se desfășoară activități de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, cum sunt terasele, cluburile, barurile și alte asemenea, de la nivelul județelor Argeș, Brașov, Brăila, Bihor, Buzău, Constanța, Dâmbovița, Ilfov, Prahova, Galați, Gorj, Ilfov, Prahova, Galați, Vaslui, Vrancea și Municipiul București, nu poate începe înainte de orele 06.00 și nu poate depăși orele 24.00, ultima comandă putând fi preluată cel târziu la orele 23.00”, se arată în Hotărârea nr.42/17.08.2020 a CNSU.

Măsurile luate de autorități au la bază situația complexă generată de evoluția cazurilor noi de îmbolnăvire cu Covid-19. Ieri, în județul Buzău, Direcția de Sănătate Publică a 21 de cazuri noi de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2. De la începutul pandemiei și până în prezent, județul nostru a înregistrat 1831 de persoane confirmate cu noul coronavirus. În prezent, din numărul total al acestora, 412 persoane se află în carantină și alte 351 de persoane sunt în izolare la domiciliu. La nivel național, numărul total al infectărilor a ajuns la 71.194 de persoane. Până în data de 17 august, 32.759 pacienți din totalul celor confirmați pozitiv la COVID-19 au fost declarați vindecați și 8.072 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.