Persoanele care îşi duc maşina veche la casat pentru a-şi achiziţiona una nouă, prin intermediul programului Rabla, vor avea la dispoziţie 45 de zile de la eliberarea tichetului, pentru a-l depune la dealer auto de la care doresc să-şi cumpere noul autoturism. De asemenea, va exista un termen de 10 zile în care proprietarul unui autovehicul obţine certificatele de distrugere, de radiere şi tichetul valoric pe baza căruia să-şi achiziţioneze cu reducere un autovehicul nou.
La rândul său, REMAT-ul are la dispoziţie 30 de zile, din momentul în care primeşte tichetele de la Administraţia Fondului de Mediu, să le distribuie. După primirea tichetului, beneficiarul programului Rabla trebuie să respecte un termen de 45 de zile în care să depună tichetul primit la dealear-ul auto la care doreşte să-şi cumpere autovehiculul nou. La rândul său, dealear-ul auto trebuie să furnizeze maşina nouă în termen de 90 de zile şi fără a depăşi data de 20 noiembrie, când se încheie Programul Rabla anul acesta.
Tichetele valorice vor putea fi distribuite din 15 mai, până atunci proiectul aflându-se în dezbatere publică. Repartizarea tichetelor de către AFM se va face pe fiecare judeţ, ţinând cont de numărul maşinilor mai vechi de 10 ani din parcul auto judeţean.
REMAT-urile din acelaşi judeţ vor primi fiecare acelaşi număr de tichete. Iniţial, fiecare Remat va primi jumătate din tichetele care îi sunt rezervate şi va trebui să le consume în 30 de zile, perioadă la finalul căreia le va returna pe cele nedistribuite, iar ulterior colectorul respectiv va primi şi restul tichetelor care îi erau rezervate.
Anul acesta vor fi distribuite 20.000 de vouchere, în valoare de câte 1.500 de euro (6.500 de lei), totalizând o finanţare de 30 de milioane de euro (130 de milioane de lei). Dintre tichete, emise o singură dată anul acesta, 17.000 vor fi destinate persoanelor fizice şi juridice, iar restul de 3.000 instituţiilor publice. Tichetele vor putea fi vândute şi vor putea fi decontate, la achiziţionarea unei maşini noi, până la data de 20 noiembrie.
De asemenea, un eco-bonus de 500 de lei va fi acordat la achiziţionarea unui autovehicul nou euro 6, a unuia care generează o cantitate de emisii de CO2 mai mică de 100 g/km sau a unuia cu sistem de propulsie hibrid. Astfel, pe lângă prima de casare de 6.500 de lei, va fi acordat şi un eco-bonus de 500 de lei la achiziţionarea unui autoturism mai prietenos cu mediul. Chiar dacă autovehiculul îndeplineşte toate cele trei condiţii, eco-bonusul va fi de maximum 1.000 de lei.
Tot din acest an, se va acorda un eco-tichet de 2.500 de euro, la cumpărarea unui automobil electric, de care poate beneficia orice persoană, chiar dacă nu s-a înscris în Programul Rabla şi nu şi-a dus la casat autoturismul vechi.