Programul Rabla va fi sistat de anul viitor

0


Programul de înnoire a parcului auto naţional ar putea fi stopat de anul viitor. Ministrul Mediului, Rovana Plumb, ia în calcul posibilitatea ca programul să nu se mai ţină „fiindcă pare să fie ineficient pentru toată lumea”.

„Se va lua în discuţie stoparea programului Rabla, de la anul. Din punctul meu de vedere sunt decisă să nu se mai deruleze. Hotărârea mea ca ministru este că acest program nu este eficient nici pentru mediu, nici pentru parcul auto, nici pentru cetăţean”, a spus Rovana Plumb.

Programul Rabla a început în anul 2005 şi, de atunci şi până în prezent, au fost casate aproximativ 460.000 de autoturisme vechi şi au fost achiziţionate peste 230.000 de autoturisme noi, cele mai multe de producţie autohtonă.

Pentru sesiunea din acest an, care a început cu întârziere şi a suferit o mulţime de modificări, au fost emise 20.000 de tichete la nivelul întregii ţări. În prima, colectorii au primit doar 25 la sută din numărul voucherelor, fapt ce a stârnit nemulţumirile celor care doreau să scape de rable şi care au îngroşat rândurile pe la porţile colectorilor. În prezent, aproape toate tichetele au fost utilizate, termenul limită de utilizare a acestora fiind 20 noiembrie 2013.