RCS&RDS îşi anunţă abonaţii că programele Discovery şi Animal Planet vor fi înlocuite

0


Operatorul RCS&RDS pare decis să scoată definitiv din grilă programele Dicovery Channel. Astfel, în ultimele zile operatorul le-a comunicat abonaţilor săi, atât prin intermediul sms-urilor, cât şi prin e-mail că „Digi Animal World şi BBC Entertainment vor înlocui Animal Planet şi Discovery Channel”. Se pare că motivul pentru care RCS&RDS nu mai vrea să difuzeze aceste canale este acela că intenţionează să promoveze alte posturi.

Consiliul Naţional al Audiovizualului a sesizat Consiliul Concurenţei în legătură cu faptul că RCS&RDS a scos din grilă toate canalele Discovery.  Totodată premierul Victor Ponta a declarat că trustul RCS&RDS ar trebui să respecte legile europene.

„Pregăteşte-te de aventuri extraordinare cu noile canale din grila de programe Digi TV: Digi Animal World şi BBC Entertainment. Cele mai noi documentare şi emisiuni, de la cele mai mari case de producţie, cele mai interesante episoade te vor ţine cu sufletul la gură, alături de noi, începând cu luna decembrie”, scria RCS&RDS în e-mail. 

Totodată, operatorul a scos posturile TLC, Discovery Science şi ID Investigation Discovery (toate aflate în portofoliul companiei Discovery), care se regăseau într-un pachet suplimentar în reţelele de cablu ale companiei de telecomunicaţii, pentru care abonaţii plătesc un abonament suplimentar de 7 lei, faţă de abonamentul la pachetul de bază. Discovery Channel, principala televiziune din portofoliul companiei Discovery, a pierdut aproape 50% din piaţa de distribuţie TV din România, odată cu scoaterea sa de pe reţelele de cablu şi de pe platforma digitală Digi a RCS&RDS.