Restaurantele s-ar putea redeschide de la 1 septembrie

0

Restaurantele ar putea fi redeschise, cel mai probabil, de la 1 septembrie. Premierul Ludovic Orban a declarat într-o emisiune la Digi24 că o decizie în acest sens urmează a fi luată în cursul săptămânii.

„Dezbatem în cursul acestei săptămâni. Am solicitat punctul de vedere al specialiştilor din Grupul de Suport Tehnico-Ştiinţific şi alţi specialişti să vedem ce formule, ce propuneri, ce recomandări. Intenţia mea este ca în cursul acestei săptămâni să luăm o decizie. Cu atât mai mult cu cât se va termina sezonul estival şi va fi din ce în ce mai greu ca hotelurile, de exemplu, să poată să servească masa pe terasă (…) Vedem, luăm decizia. Cel mai probabil de la 1 septembrie, în anumite condiţii”, a precizat Ludovic Orban.

Primul-ministru susține că temperaturile scăzute înregistrate deja în zona montană vor face dificilă servirea mesei în spaţii deschise. Din acest motiv, Guvernul are în vedere să redeschidă restaurantele la începutul lunii septembrie. Totodată, Ludovic Orban a adăugat că se analizează şi posibilitatea reluării vieţii culturale în spaţii închise.

„Discutăm de posibilitatea reluării activităţii în instituţii de cultură, în teatre, în cinematografe, sigur, cu un set de condiţii: distanţare, portul măştii, dezinfectare şi alte posibile soluţii pentru reducerea riscului de răspândire”, a mai spus Ludovic Orban.

În ceea ce priveşte prezenţa spectatorilor pe stadioane, prim-ministrul a subliniat faptul că galeriile echipelor sunt foarte greu de controlat şi că, în aceste condiţii, riscul de transmitere a noului coronavirus este foarte mare, dar dacă scade numărul de infectări şi într-o localitate nu e niciun caz, se poate ajunge şi la meciuri cu public.