Rovinieta poate fi plătită şi prin SMS. Vezi aici cum funcţionează serviciul!

0

Începând cu data de 5 decembrie, rovinieta poate fi plătită prin intermediul serviciului de mesaje scurte (SMS), disponibil doar în reţeaua Orange. Numărul de telefon alocat acestui serviciu este 7500, cu un tarif de 5 eurocenţi/mesaj. Achitarea rovinietei este dezvoltata şi pusa la dispoziţia utilizatorilor de CNADNR SA, împreună cu Serviciul de Telecomunicaţii Speciale şi operatorul de telefonie mobilă Orange. 

La achitarea tarifului de utilizare prin intermediul SMS, solicitantul, abonat Orange sau utilizator al cartelei  PrePay, va transmite, prin SMS, la numărul 7500 numărul de înmatriculare al vehiculului, urmat de categoria rovinietei, corespunzătoare tipului vehiculului. Acesta va primi un mesaj  prin care va fi informat că rovinieta va fi emisă pentru datele furnizate şi cu privire la costul rovinietei şi la costul total al tranzacţiei. În continuare, solicitantul va confirma emiterea rovinietei prin transmiterea, la acelaşi număr, a unui nou SMS cu textul “DA”. După efectuarea acestor paşi, solicitantul va primi un SMS de confirmare a emiterii rovinietei, moment în care va fi tarifat cu suma corespunzătoare rovinietei alese, mesaj ce va conţine următoarele informaţii, ce vor fi înregistrate în baza de date a Sistemului Informatic de Emitere, Gestiune, Monitorizare şi Control al Rovinietei (SIEGMCR): seria rovinietei, numărul de înmatriculare al vehiculului, categoria rovinietei,  anul, luna, ziua şi ora expirării valabilităţii acesteia. De menţionat faptul că data şi ora de început a valabilităţii rovinietei vor fi data şi ora confirmării de către operatorul de telefonie mobilă a tarifării rovinietei.

Daca utilizatorul nu cunoaşte categoria rovinietei ce trebuie achiziţionată, acesta are posibilitatea de a obţine informaţiile necesare transmiţând textul „INFO” la numărul 7500 în reţeaua Orange, prin SMS, tariful fiind  de 5 eurocenţi/SMS trimis. Costul asociat emiterii rovinietei prin intermediul SMS pentru un autoturism este de 2,74 euro, durata de valabilitate fiind de şapte zile. În cazul vehiculelor de transport marfă cu masa totală maximă admisă mai mare sau egală de 12 tone, cu minimum patru  axe preţul rovinietei pentru o zi este de 9,43 euro. Pentru clienţii cu abonament Orange, la tarifele menţionate, în factura emisă, se include şi taxa e valoare adăugată, în timp ce pentru deţinătorii de cartele Orange PrePay, TVA se aplică la achiziţionarea creditului.