Simona Halep, în finala Indian Wells

0
halep serena

Simona Halep – Jelena Jankovic este finala din 2015 a tabloului feminin de la Indian Wells. 3-1 este scorul întâlnirilor directe, campioana României adjudecându-şi ultimele trei meciuri.

A treia jucătoare a lumii a fost prima calificată în ultimul act al competiţiei, după abandonul liderului mondial Serena Williams, din cauza unei accidentări la genunchiul drept.

Duminică, Simona va disputa prima finală a unui turneu de categorie Premier Mandatory pe ciment a carierei.

Jelena Jankovic (Serbia, cap de serie 18) a revenit în prima semifinală din programul zilei, în faţa reprezentantei Germaniei, Sabine Lisicki (Germania, cap de serie 24), impunându-se 3-6, 6-3, 6-1.

Simona Halep va juca, la 23 de ani, prima finală de turneu Premier Mandatory din carieră, duminică, împotriva sârboaicei Jelena Jankovic, după ce a beneficiat de abandonul Serenei Williams, în semifinale. A treia jucătoare a lumii va avea în faţa sa o adversară cu o vastă experienţă a meciurilor cu trofeul pe masă, Jankovic fiind la al 33-lea meci de titlu (dintre care a câştigat 13). „Am dat 200% în încercarea de a mă recupera, ca să pot juca astăzi”, a declarat Serena Williams la conferinţa de presă.

Constănţeanca are deja două titluri în 2015, la Shenzhen şi la Dubai (în prezent cel mai valoros trofeu din vitrina Simonei – în turneu Premier 5), în timp ce pentru fostul lider mondial, finala de la indian Wells va fi prima a acestui sezon.

06:10 Serena Williams a fost primită cu aplauze de spectatorii de pe Terenul Central de la Indian Wells. „M-am accidentat în urmă cu câteva zile, la antrenament. Am luptat, am continuat să joc, dar astăzi nici nu puteam să merg. Este foarte trist. Dar sunt fericită că am reuşit să adun noi amintiri frumoase. Voi reveni la anul, aici, pe acest teren. Va fi plăcerea mea, să joc în faţa voastră”, le-a promis Serena americanilor.

Sursa: Prosport