Spitalul din Pătârlagele se redeschide vineri

0
131


Spitalul din Pătârlagele se va redeschide vineri, în data de 9 noiembrie, în regim privat, după mai bine de un an de la închidere. Chiar dacă unitatea va funcționa în regim privat, nu toți pacienții sunt nevoiți să plătească zilele de spitalizare și asta deoarece că vor exista și paturi finanțate de la buget, prin Casa Județeană de Sănătate.

Omul de afaceri Constantin Alexandru, care deține Spitalul Pătârlagele, a modernizat în vară unitatea spitalicească însă, de mai multe luni, încerca să obțină aprobare pentru finanțare din bugetul asigurărilor. Ieri, Ministerul Sănătății i-a dat vestea cea bună, urmând ca în aceste zile să se pună la punct ultimele detalii înainte de deschiderea spitalului.

De serviciile noii unități vor beneficia aproape 50.000 de locuitori de pe Valea Buzăului, spitalul din Pătârlagele fiind singurul din județ care deține o secție pentru bolnavii de cancer aflați în fază terminală, iar aici lucrează unicul specialist în medicină paliativă din Buzău.

Investiția făcută în Spitalul din orașul Pătârlagele se ridică la suma de 400.000 de euro, bani care au contribuit la lucrările de consolidare a imobilului și dotarea cu mobilier modern și aparatură medicală de ultimă generație.