Săptămâna Europeană a IMM-urilor

0
102


Săptămâna 15 – 21 octombrie 2012 reprezintă  Săptămâna europeană a IMM-urilor. Comisia Europeană coordonează această campanie, SME Week, care promovează antreprenoriatul, aliniindu-se pachetului de măsuri „Un Small Business Act pentru Europa”. Campania este derulată în 37 de ţări, astfel încât la activităţile care se desfăşoară la nivel local, naţional sau regional să poată participa cât mai mulţi întreprinzători, actuali şi viitori.

Şi anul acesta România s-a alăturat ţărilor ce au celebrat această importantă Săptămână Europeană a IMM-urilor, prin lansarea Cartei Albe a IMM-urilor din România, în engleză, franceză şi italiană, la care Corpul Experţilor Contabili şi Contabililor Autorizaţi din România (CECCAR) este partener, urmând buna tradiţie a ediţiilor precedente şi a fructuoasei colaborări cu Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR). 
Ediţia a X-a a Cartei Albe a IMM-urilor din România, se constituie atât ca o radiografie a stării evolutive a IMM-urilor din România, cât şi a contextului socio-economic în care acestea îşi desfăşoară activitatea, surprinzând totodată şi efectele crizei economice asupra acestui sector, la nivelul anului 2012.