Stagii plătite de practică la Consiliul Uniunii Europene

0

Consiliul Uniunii Europene va face în această perioadă o selecție pentru 80 de stagii de practică în cadrul instituției. Anual, Secretariatul General al Consiliului Uniunii Europene oferă aproximativ 80 de stagii de practică cu o durată medie de 5 luni, stagiarii fiind repartizați către unul sau mai multe departamente ale Secretariatului.

Persoanele interesate de această selecție trebuie să fie cetățeni ai unuia dintre statele membre ale Uniunii Europene și să fi absolvit, la data depunerii candidaturii, cel puțin primul ciclu de studii superioare universitare, recunoscute printr-o diplomă. De asemenea, este obligatorie cunoașterea a două limbi străine dintre cele trei: engleză, franceză sau germană. Persoanele care au efectuat deja astfel de stadii în anii trecuți nu se mai pot înscrie la aceste stagii. Nu sunt eligibili în acest program nici funcționarii naționali.

În principal, acest program se adresează proaspeților absolvenți de studii superioare și care se află la debutul carierei profesionale. Selecția candidaților se va face pe baza rezultatelor pe care le-au obținut pe parcursul anilor de studii. Totuși, vor avea prioritate acei candidați care au terminat sau au început un curs de integrare europeană, precum și cei care ocupă, în sectorul public sau privat, un post în domeniul activităților Uniunii Europene.

Candidații pot aplica până pe data de 31 august 2015, stagiul efectiv urmând să se desfășoare anul viitor, în perioada martie-iulie.